Apartment Hornstull (2012-2017)

Private home in Stockholm, Sweden

Ett fantastiskt läge, högt i tak, generöst ljusinsläpp och den fria utsikten över vattnet och båthamnen vid Hornstulls strand gör att den här lägenheten skiljer sig från mängden. Att den dessutom är riktigt snyggt inredd av formgivaren Jonas Wagell gör ju inte saken sämre. Man kan lugnt säga att Wagell har ett öga för stil och det genomsyrar hela bostaden, ut i minsta detalj, och efter fem år som ägare är det nu dags för flytt. Rummen är ljusa och luftiga och de stora och många fönstren gör sitt för att släppa in dagsljuset. Takhöjden på 3,2 meter bidrar också till det rymliga intrycket som omger tvårummaren på 56 kvadratmeter.

Vardagsrummet har utgång till balkongen och ligger i ett hörn. Längs hela innerväggen sträcker sig en stilren och platsbyggd förvaringsmöbel i grått. Här har Wagell inrett med ljusa gardiner från tak till golv från skena, en snygg tavelvägg runt tv:n och en sittgrupp bestående av grå soffa och en rosa stol, som bryter av den diskreta färgpaletten.

Det platseffektiva parallellköket är ritat och byggt på plats, för att optimera ytan. Fronterna är lackade i en matt grågrön nyans och skivorna är av carraramarmor. Furutiljorna på golvet är original, men har målats i ljusgrått för att smälta in i köket.

 

Text av Mikaela Råberg, Elle Decoration

Project information

  • Project: Apartment Hornstull
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Client: Private
  • Size: 56 sqm
  • Design: Jonas Wagell
  • Year: 2012-2017
  • Photo credits: Fredric Boukari
  • Styling: Charlotte Lindholm
} });